Anasayfaya Dön

En

Ku

Hızlı Erişim
Web Mail
Kütüphane
Bilgi Edinme
İletişim Bilgileri
Telefon Rehberi

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Programı

Aşçılık programında ise, turizm ve yiyecek içecek sektörlerinde istihdam ihtiyacının gerekli teorik bilgi ve sektörel deneyime sahip, aşçılık ve gastronomi alanlarında sektördeki gelişmeleri yakından takip eden vizyon sahibi ve sürekli gelişime açık, kalifiyeli eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Önlisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan öğrenciler; kamu kurumlarında, restoranlarda, turizm işletme belgeli işletmelerde, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarında (uçak, gemi, tren, otobüs), hastane mutfaklarında, aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı, bölüm şefi (pastane şefi, soğuk mutfak şefi, sıcak mutfak şefi, kahvaltı şefi, a’ la carte mutfak şefi) bölüm şef yardımcıları (pastane, soğuk mutfak, sıcak mutfak, kahvaltı, a’ la carte), mutfak komisi vb. pozisyonlarda; yiyecek içecek müdürü, mutfak yöneticisi, restoran koordinatörü, restoran müdürü, gibi kadrolarda çalışabilirler.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayan, Turizm endüstrisinin, başta otelcilik alt sektörü olmak üzere, diğer tüm alt sektörünlerinin ihtiyaç duyduğu profesyonel orta kademe yöneticilerinin yetiştirilmesi misyonunu üstlenmiştir.